Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Het huis Ventron De omgeving De route Zomer Winter Info Bouwimpressie Contact Links slaapkamer slaapkamer2 badkamer toilet kachel woonkamer plattegrond keuken 2 keuken 1 woonkamer kerst Terras 1 Terras 2 Terras 3 bloemenpracht kampvuur zwembad schuur terassen wintertuin vlinder route Brussel route Luik route Duitsland Metz1 Metz2 Musea herfstkleuren uitzicht le Frenz Mille etangs zomerkleuren aanrijroute 1 aanrijroute 2 Bouwimp foto1 Bouwimp foto2 Bouwimp foto3 Bouwimp foto4 Bouwimp foto5 Bouwimp foto6 Bouwimp foto7 Bouwimp foto8 

Winter

VENTRON

HOME

HET HUIS

VENTRON

DE OMGEVING

DE ROUTE

ZOMER

WINTER

INFO

BOUWIMPRESSIE

CONTACT/Gastenboek

LINKS

Ons huis ligt in de hoge Vogezen. Het Massief van de Vogezen heeft bergtoppen tot 1400 meter hoogte. In dit gebied zijn verschillende skigebieden. De bergen zijn niet hoog, maar er kan toch bijna altijd geskied worden omdat er de laatste jaren enorm veel geïnvesteerd is in de aanleg van sneeuwkanonnen. Ze bieden allemaal uitgebreide mogelijkheden om te skiën, snowboarden, langlaufen, sleeën en sneeuwwandelen (raquettes). Op deze raquettes (een soort tennisrackets ) wandelt u dan met een gids door het besneeuwde landschap. Vaak eindigen dergeljike wandelingen in een zogenaamde "ferme-auberge" waar je kan genieten van lokale gastronomische specialiteiten. De pistes omringt zijn met mooie sparrenbossen. Op speciale avonden is het mogelijk om 's avonds de pistes af te gaan met fakkels of om te toeren met een sneeuw scooter! Gérardmer en La Bresse zijn de twee belangrijkste skicentra. In Het grote skigebied van La Bresse kan men vanaf ’s morgens 6 uur tot ’s avonds 10 uur van de pistes afdalen.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Klik op de foto om te vergroten.

Ons huis in Ventron ligt op ongeveer één kilometer van het skigebied Frère Joseph. In dit gebied kan men langlaufen. Er zijn in totaal 3 loipes met een totale lengte van 16 kilometer. Bovendien zijn de loipes verbonden met die van het loipegebied van Bussang.Voor het alpineskiën zijn er 10 pistes die bereikt worden door middel van 8 liften, waarvan één stoeltjeslift. Er is een skischool van de ESF aanwezig. In de schoolvakanties en de weekenden mag men in dit gebied niet snowboarden!

In de Vogezen is La Bresse het belangrijkste skicentra met maar liefst 40 km piste.Het skigebied La Bresse Hohneck ligt op 37 kilometer van ons huis en is met de auto makkelijk te bereiken ( ongeveer 22 minuten ). Het skigebied La Bresse-Hohneck heeft in totaal 26 liften ( waarvan 7 stoeltjesliften ) die u leiden naar de 36 pistes van alle niveaus (groen, blauw, rood en zwart) met een totale lengte van ongeveer 21 kilometer. Daarnaast is er een uitgebreid funpark voor skiërs en snowboarders met een halfpipe, tables-quarter pro jump, big air, opgehoogde bochten, schansen en een slee-helling. In deze wintersportplaats kunt u daarnaast ook tot 's avonds 22.00 uur skiën en 's morgens om 06.00 uur alweer op de latten staan, want La Bresse beschikt over de meeste verlichte pistes van Europa!

Klik op de foto om hem te vergroten.

De Vogezen zijn een heel gevarieerd gebied om te langlaufen. Er zijn een aantal routes die over de crêtes (de toppen) lopen waardoor je vrij rustig kunt langlaufen maar er zijn ook veel uitdagende paden. Veel van de sporen lopen over trajecten die in de zomer worden gebruikt door mountainbikers. In ieder dorp en op verschillende plaatsen langs de route naar de loipes vind je verhuurbedrijven die materiaal verhuren voor langlaufen. Een mooi dal om te langlaufen is het dal van La Bresse-Lispach. Veel afwisseling in moeilijkheidsgraad en de loipes zijn verbonden met de loipes van Gèrardmer en Xonrupt. Andere langlaufgebieden in de buurt van het huis zijn: Frère Joseph, Col du Brabant, Route des Crêtes, Bussang, Le Rouge Gazon, Girmont-val-D'Ajol en Ballon d'Alsace

Andere skigebieden zijn: GERARDMER, LA BRESSE LISPACH en BRABANT, LE BONHOMME, BUSSANG, LE ROUGE GAZON en LE MARKSTEIN

Klik op de foto om te vergroten.