Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Het huis Ventron De omgeving De route Zomer Winter Info Bouwimpressie Contact Links slaapkamer slaapkamer2 badkamer toilet kachel woonkamer plattegrond keuken 2 keuken 1 woonkamer kerst Terras 1 Terras 2 Terras 3 bloemenpracht kampvuur zwembad schuur terassen wintertuin vlinder route Brussel route Luik route Duitsland Metz1 Metz2 Musea herfstkleuren uitzicht le Frenz Mille etangs zomerkleuren aanrijroute 1 aanrijroute 2 Bouwimp foto1 Bouwimp foto2 Bouwimp foto3 Bouwimp foto4 Bouwimp foto5 Bouwimp foto6 Bouwimp foto7 Bouwimp foto8 

De route

VENTRON

HOME

HET HUIS

VENTRON

DE OMGEVING

DE ROUTE

ZOMER

WINTER

INFO

BOUWIMPRESSIE

CONTACT/Gastenboek

LINKS

Vanuit Purmerend nemen wij altijd de A2 naar Maastricht en rijden via Luik ( E25 ) naar Luxemburg. Na Luik krijg je al snel een benzinepomp. Dit is de enige nog voor je bij Luxemburg kunt tanken. Dat is nog ongeveer 130 kilometer. Echter men kan er ook voor kiezen om via Rotterdam, Antwerpen en Brussel naar Luxemburg te rijden.Bij de stad Luxemburg de A3/E25 volgen richting Metz. Na de grensovergang wordt deze snelweg de A31/E25. In de plaats Thionville staat op de brug over de Moselle ( Moesel ) een flitspaal. Je mag hier maar 90 km per uur. Voor en na Metz mag je op de snelweg maar 110 kilometer per uur en in Metz 90 kilometer per uur. Houd je aan die snelheid want op dit traject staan 6 flitskasten. De rondweg Nancy blijven volgen en je neemt de afslag A330/E23 Epinal/Besancon. Bij één van de viaducten staat ook hier een flitspaal. Na Epinal de weg blijven volgen tot Remiremont. Bij Remiremont de RN66 volgen richting Mullhouse/Le Thillot. Ook op deze weg is een flitspaal! In het centrum van het dorp Thillot bij de stoplichten linksaf de D486 op richting Le Menil/Cornimont en Ventron. In het gehucht Travexin rechts de D43 op richting Ventron. Rijdt dit dorp door en als je dit dorp bijna uit bent krijg je rechts de afslag naar het Textile museum en Frere Joseph. Neem deze afslag en je ziet aan je rechterhand ons chalet staan.

De laatste jaren zijn er veel wegwerkzaamheden in Belgie. Ook legt Belgie wel een snelheidsbeperkingen op als er teveel smog is. Dan kan men er voor kiezen via Duitsland te rijden. Men gaat via Oberhausen naar Köln. Volg de A3 richting Frankfurt am Main. Bij Mönchhof-Dreieck richting Basel en Stuttgart volgen. ( A67 ) Bij het Darmstadter kreuz de A5 blijven volgen richting Basel en Karlsruhe. U rijdt Freiburg voorbij. Bij Neuenburg (66) splitst de snelweg zich. U volgt de richting Lyon (F), Mullhouse. Deze snelweg volgt u tot afslag Dornach (16) en volgt de richting Epinal, Thann en Cernay. U blijft Epinal (N66) volgen tot voorbij Ranspach bent. Bij de eerst volgende rotonde volgt u Fellering (D13bisII), Kruth en col d'Oderen. In het dorpje Kruth slaat u voor de kerk linksaf naar Ventron, col d'Oderen (D13bisI). U gaat de CCol over. Na een tijdje krijg je een ruime haarspeldbocht naar links. U neemt meteen de eerste afslag links richting Hermitage Frere Joseph en ski alpin. Meteen na die afslag gaat u rechts. U ziet het chalet al liggen aan uw linkerhand.

De alternatieve route via Duitsland.

De route via Antwerpen en Brussel.

De route via Maastricht en Luik.

Als men via Metz rijdt is het de overweging waard om op de heen- of terugreis te overnachten in één van de Formule 1 hotels die Metz rijk is. In 2007 hebben wij dat zelf gedaan. Metz is een zeer levendige stad met veel historische gebouwen en kerken.

De kathedraal van Metz.

Metz aan de Moselle ( Moezel).