Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Het huis Ventron De omgeving De route Zomer Winter Info Bouwimpressie Contact Links slaapkamer slaapkamer2 badkamer toilet kachel woonkamer plattegrond keuken 2 keuken 1 woonkamer kerst Terras 1 Terras 2 Terras 3 bloemenpracht kampvuur zwembad schuur terassen wintertuin vlinder route Brussel route Luik route Duitsland Metz1 Metz2 Musea herfstkleuren uitzicht le Frenz Mille etangs zomerkleuren aanrijroute 1 aanrijroute 2 Bouwimp foto1 Bouwimp foto2 Bouwimp foto3 Bouwimp foto4 Bouwimp foto5 Bouwimp foto6 Bouwimp foto7 Bouwimp foto8 

De omgeving

VENTRON

HOME

HET HUIS

VENTRON

DE OMGEVING

DE ROUTE

ZOMER

WINTER

INFO

BOUWIMPRESSIE

CONTACT/Gastenboek

LINKS

De Vogezen is een beschermd natuurgebied. Het gebied is bergachtig met verschillende bekende bergtoppen. ( Ballons ). En midden in dit gebied ligt Ventron. Vele "ballons" liggen boven de boomgrens. De uitgestrekte bossen, dit in tegenstelling tot het Zwarte Woud, bestaan uit zowel loof- als naaldbomen waardoor alle jaargetijden zijn unieke kleurschakering naar boven brengt. Ten oosten loopt het gebergte af naar de Rijnvallei ( Elzas ) Aan deze kant ligt dan ook de bekende Elzasser wijnstreek.Ten zuiden van de streek ligt het het Plateau des Mille Étangs, ofwel het plateau van de duizend meren. Het is een veengebied waar men vroeger turf stak. Dit gebied is de moeite waard om door heen te rijden ( tourrit).Ten westen van het gebied liggen de lage zuidelijke Vogezen. Dit gebied is vooral bekend om zijn kuuroorden en glasblazerijen.In de hoge vogezen zijn vele ( stuw) meren te vinden, waar men kan zwemmen, vissen en de watersport beoefenen.

Ventron, het dorpje waar je de rust en natuur kan herontdekken, ligt in het centrum van de zuidelijke Vogezen. Hierdoor zijn grote steden als Gerardmer, St-Die, Remiremont, Colmar, Munster, Mulhouse, Belfort, Epinal, Nancy en Strasbourg zijn goed bereikbaar. Elke plaats heeft zijn eigen bezienswaardigheden en cultuur historische uitstraling. Duitsland en Zwitserland liggen op slechts op 1 uur rijden, waardoor de steden Freiburg en Basel makkelijk te bezoeken zijn. Deze plaatsen zorgen voor een bonte verzameling aan musea die een dagbezoek waard zijn.Tevens begint op 30 kilometer afstand de "Route des Vins d'Alsace" een bewegwijzerde tourrit langs de wijnhellingen en beroemde wijnhuizen in de Elzas. Een andere tourrit is de "Route des Crêtes". De route loopt van noord naar zuid over de bergtoppen van de Vogezen. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht over het omliggende landschap. Bij helder weer kan je de besneeuwde alpen in Zwitserland en het Zwarte Woud in Duitsland zien liggen.Tijdens de vele oorlogen tussen Frankrijk en Duitsland is er in dit gebied vaak gevochten. Verschillende begraafplaatsen en musea herinneren hier aan.Ook een bezoek waard zijn:* Het wereldberoemde Notre Dame du Haut van de archtect Le Corbusier in het stadje Ronchamp.* Plombières-les-Bains is bekend van de warmwaterbronnen. De oudste badhuizen dateren uit de Romeinse tijd.* Riquewihr een klein middeleeuws stadje. Het ligt temidden van de wijngaarden.* Kasteel van Haut-Koenigsbourg. Het kasteel dateert van 1100 en is rond 1900 geheel gerestaureerd en voorzien van een prachtig interieur.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Herfstkleuren.

Het stuwmeer bij Kruth.

Het plateau des mille Etangs

De kleuren in de zomer.

Het gebied nodigt uit tot een actieve vakantie. In de zomer kan men hier naar hartelust wandelen. Ruim 16.000 km gemarkeerde wandelpaden worden onderhouden door "Club Vosgien" en sluiten bovendien perfect op elkaar aan. De mountainbikers (VTT) kunnen vanaf het voorjaar tot aan de eerste sneeuw 600 km tracks volgen die in de winterperiode door de langlaufers gebruikt worden.Verder zijn er mogelijkheden voor golfers, quadrijders, zomerrodelaars, zwemmers, vissers, paardrijders, kanoërs, kajakkers, rotsklimmers, parapenters en deltavliegers. Is men nog niet ingewijd in één van de bovengenoemde sportieve activiteiten, dan zijn er genoeg "scholen" waar men dit kan leren. ( zie voor meer informatie pagina zomer )In de winter kunnen de wintersporters bij voldoende sneeuw hier hun hart ophalen. U vindt er 90 skiliften met een 120 tal afdalingen, verdeeld over 5 gebieden, waarvan La Bresse en Gerardmer de grootste zijn. Voor de langlaufer is het hier een Eldorado, de grootste gebieden zijn met elkaar verbonden zodat aan-eengesloten mogelijkheden ontstaan van wel 300 km. Verder kan men met sneeuwschoenen maken wandeltochten maken. In Le Valtin kan men genieten sledetochten. ( zie voor meer informatie pagina winter )

Langlaufen op de ballons.

Skiën in de Vogezen.

Skiën in la Bresse.