Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Het huis Ventron De omgeving De route Zomer Winter Info Bouwimpressie Contact Links slaapkamer slaapkamer2 badkamer toilet kachel woonkamer plattegrond keuken 2 keuken 1 woonkamer kerst Terras 1 Terras 2 Terras 3 bloemenpracht kampvuur zwembad schuur terassen wintertuin vlinder route Brussel route Luik route Duitsland Metz1 Metz2 Musea herfstkleuren uitzicht le Frenz Mille etangs zomerkleuren aanrijroute 1 aanrijroute 2 Bouwimp foto1 Bouwimp foto2 Bouwimp foto3 Bouwimp foto4 Bouwimp foto5 Bouwimp foto6 Bouwimp foto7 Bouwimp foto8 

Bouwimpressie

VENTRON

HET HUIS

VENTRON

DE OMGEVING

DE ROUTE

ZOMER

WINTER

HOME

INFO

BOUWIMPRESSIE

CONTACT/Gastenboek

LINKS

In 2003 hebben we tijdens de paasdagen met verschillende makelaars uit de omgeving bouwkavels bekeken. Lenie en ik waren meteen helemaal weg van dit bouwterrein. Terug in Nederland hebben we een bod gedaan en tot onze verbazing gingen de verkopers accoord met ons bod. In juli bij de Franse notaris geweest en vanaf dat moment waren we "grootgrondbezitters". Samen met onze nicht Lotte die voor architect studeerde hebben we een huis getekend. Naar aanleiding van deze tekening hebben we bij diverse bedrijven offertes aangevraagd. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het Franse bedrijf Gico, omdat zij de mogelijkheid boden om één week gebruik te maken van een techniciën die de eerste week van de bouw ons zou ondersteunen. In het dorp een aannemer gezocht die de fundering, het water, elektricteit, en de septictank zou aanleggen. de fundering moest in het voorjaar van 2004 klaar zijn, omdat we in april 2004 wilden starten met de bouw. Van te voren hebben we een plan gemaakt wanneer welke werkzaamheden uitgevoerd moesten worden en welke familieleden, vrienden en kenissen ons zouden helpen bij de bouw.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Februari 2003. Hier komt het huis te staan.

Het bord kondigt de bouw van het huis aan.

Overleg met de gemeent over de aanleg van het water.

Overleg in het gemeentehuis.

Pasen 2004, de fundering is klaar.

Hier komt dus de keuken.

Bij meting blijkt de opstaande rand 3cm te laag te zijn. Op naar de aannemer.

Zoveel grond moet er gestort worden.

Op donderdag 22 april levert Gico het huis af op de bouwplaats. Om half 4 's middags vertrekken wij samen met Etienne naar de Vogezen. Met veel vertraging kwamen we rond middernacht op de camping aan. Snel de bedden opgemaakt en zijn we gaan slapen. Na het eten zijn wij naar Ventron gereden en hebben de bouwplaats geinspecteerd. Het huis lag in pakketten klaar en het opstaande randje was verhoogd. Die pakketten moeten het komende weekend uitgepakt en gesorteerd worden, zodat we maandag snel aan de slag kunnen.

De eerste week helpen Maarten, Wouter, John, Etienne, Wim, Jan, Tiemen, Corrie, Hennie, Toon, Eva, Susan, Hellen, Lonneke en Abe. In de tweede week hebben Dick, Tonnie, Bert, Roy en Saskia geholpen.Tijdens deze twee weken hebben we veel foto's gemaakt. Deze hebben we verwerkt in een fotoshow. Deze fotoshows geven een beeld van de bouw in twee weken. KLIK OP DE BUTTON HIERONDER OM EEN FOTOSHOW TE BEKIJKEN.

We gaan beginnen!

De eerste pakket wordt uitgepakt.

De tent opzetten voor het geval het slecht weer wordt.

De grote balken moeten we met zijn vieren tillen.

Het is soms best lastig om met die lange balken te manoeuvreren.

Klik op de foto's om ze te vergroten.